Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/07/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΤΗΣ dartZeel...

AV BLOG 

SITE MAP


dartZeel CTH-8550: Έρχεται το Φθινόπωρο
14/07/2008
Είδαμε για πρώτη φορά από κοντά τον ολοκληρωμένο ενισχυτή της ελβετικής εταιρίας στην έκθεση του Μονάχου (από όπου προέρχεται και η σχετική φωτογραφία της έτοιμης συσκευής). Πρόκειται για μια συσκευή με αρχιτεκτονική dual mono η οποία ελέγχεται πλήρως από μικροεπεξεργαστή και διαθέτει την γνωστή αισθητική των υπόλοιπων προϊόντων της dartZeel με το χαρακτηριστικό κόκκινο/χρυσό σασί, αν και μπορεί κανείς να την παραγγείλει και με μαύρο φινίρισμα. Από πλευράς εισόδων, ο χρήστης θα έχει στην διάθεσή του επτά, μοιρασμένες σε συμβατικές single ended με βύσματα RCA, single ended τύπου Zeel (ειδικές είσοδοι της εταιρίας  υλοποιημένες με BNC 50Ω) καθώς και balanced με XLR οι οποίες χρησιμοποιούν μετασχηματιστές για την ζεύξη της πηγής. Επιπροσθέτως θα υπάρχουν προαιρετικώς δύο είσοδοι για φωνογραφικές κεφαλές (mm και mc).
Ο ενισχυτής θα διαθέτει μια έξοδο line (μάλλον με βύσμα BNC) για οδήγηση τελικού ενισχυτή της εταιρίας καθώς και έξοδο εγγραφής με δυνατότητα δρομολόγησης σήματος οποιασδήποτε εισόδου ανεξαρτήτως με το τι έχει επιλεγεί προς ακρόαση. Το στάδιο εξόδου αποδίδει 130W/8Ω ανά κανάλι, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (σε σύγκριση με τον τελικό NHB) και χρησιμοποιεί δύο ζεύγη ημιαγωγών ισχύος ανά κανάλι. Οι σταθεροποιήσεις βρίσκονται κοντά στο κύκλωμα του κάθε καναλιού και το μόνο κοινό σημείο στην τροφοδοσία είναι ο μετασχηματιστής. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με οπτικό encoder ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την dartZeel ειδικά, από την Elma και ο συνολικός έλεγχος της συσκευής γίνεται από μικροεπεξεργαστή, προσφέροντας δυνατότητες όπως η ξεχωριστή ρύθμιση της ευαισθησίας και της ισορροπίας κάθε εισόδου, η ονομασία κάθε πηγής, κλπ.  Ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή της dartZeel να συνοδεύσει τον ενισχυτή με ένα stick USB το οποίο περιλαμβάνει το όνομα του ιδιοκτήτη, τον αριθμό σειράς, την έκδοση του λειτουργικού και την τάση τροφοδοσίας. Μέσω αυτού του stick θα μπορεί να γίνει και η αναβάθμιση της συσκευής όταν χρειαστεί.  Ο dartZeel CTH8550 αναμένεται μετά το καλοκαίρι.
ΙΝFO: Orpheus Audio τηλ.: 210-5221.524, web: http://www.orpheusaudio.gr, http://www.dartzeel.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr