Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/05/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CHORD ELECTRONICS...

AV BLOG 

SITE MAP


Mικρός προενισχυτής και τελικός από την Chord
23/04/2007
H Chord Electronics είναι μια χαρακτηριστική, ως προς την εμφάνιση των προιόντων της, εταιρία η οποία χρησιμοποιεί σε μόνιμη βάση περιβλήματα από αλουμίνιο και μια, συχνά, ιδιόμορφη αισθητική. Είναι πολύ πιθανόν να την γνωρίζετε από τους "οριζόντιους" προενισχυτές της Prima και Symphonic ή από τον θηριώδη τελικό της SPM 4000, προιόντα που πάντοτε κερδίζουν το ενδιαφέρον σε εκθέσεις του εξωτερικού. Το ζευγάρι CPA 2500 και SPM 650 είναι σαφώς περισσότερο συμβατικό και αναφέρεται από την εταιρία ως "entry level" σύστημα. Ο προενισχυτής προσφέρει 6 εισόδους single ended (στάθμης line), και τρείς εξόδους από τις οποίες οι δύο είναι balanced. Προσφέρει επίσης δύο εντελώς ξεχωριστούς βρόχους εγγραφής με δυνατότητα ανεξάρτητου monitoring για κάθε πηγή, δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης (με ψηφιακή ένδειξη που ακολουθεί την σωστή, από τεχνικής άποψης, λογαριθμική κλίμακα) και ρύθμισης της ισορροπίας. Το στάδιο εξόδου του είναι balanced και η εταιρία έχει επιλέξει ένα μάλλον χαμηλό κέρδος αλλά αρκετά μεγάλα περιθώρια υπερφόρτωσης, αφού η μέγιστη στάθμη της single ended εξόδου μπορεί να φτάσει τα 7.8Vrms. Ο προενισχυτής συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο.
Ο τελικός ενισχυτής χρησιμοποιεί στάδιο εξόδου υλοποιημένο με mosfets και μπορεί να αποδώσει ισχύ 130W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 170W ανά κανάλι σε φορτία 4Ω. Διαθέτει single ended και balanced εισόδους καθώς και βαριά, επίχρυσα βύσματα για την σύνδεση των ηχείων. Η Chord έχει χρησιμοποιήσει στο τροφοδοτικό του SPM 650 μια τεχνική που ονομάζεται Magnetic Coupling. Σύμφωνα με την εταιρία, η τεχνική αυτή δημιουργεί μια μαγνητική ζεύξη μεταξύ των δύο γραμμών τροφοδοσίας (θετικής και αρνητικής) η οποία επιτρέπει στο στάδιο εξόδου να αντλεί ενέργεια συμμετρικά, χωρίς να επιβαρύνει την μια από τις δύο γραμμές, ανεξαρτήτως του σήματος.
ΙΝFO: web: http://www.chordelectronics.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr