Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/2007


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η BENCHMARK ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ DAC1 USB...

AV BLOG 

SITE MAP


H Βenchmark ανακοίνωσε τον DAC1 USB
16.02.2007
To πιθανότερο είναι ότι τον DAC1 τον γνωρίζετε ήδη αρκετά καλά: Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχημένη συσκευή της Benchmark, η οποία προσφέρει μετατροπή d/a με τσιπ των 24bit/192kHz, χρησιμοποιεί την τεχνολογία UltraLock για την μείωση του jitter και διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται ομοαξονική και οπτική S/PDIF καθώς επίσης και AES/EBU, όσον αφορά στις ψηφιακές εισόδους και single ended/balanced, όσον αφορά στις αναλογικές εξόδους. O DAC1 μπήκε στην αγορά το 2003 και πολύ γρήγορα απέκτησε ένα φανατικό κοινό, συνοδευόμενος από χαρακτηρισμούς του τύπου "giant killer" που οφείλονταν στην πολύ καλή σχέση απόδοσης/τιμής του. Το 2005 απέκτησε μια νέα πρόσοψη, περισσότερο ευθυγραμμισμένη με την αισθητική του audiophile κοινού.
Η Benchmark ανακοίνωσε, προσφάτως, ότι από την 1η Μαρτίου θα είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση του DAC1, με τον κωδικό DAC1 USB η οποία θα περιλαμβάνει και θύρα USB ώστε να είναι δυνατόν το streaming δεδομένων από τον υπολογιστή. Η ιδιαιτερότητα του νέου μετατροπέα, ο οποίος δεν θα αντικαταστήσει τον κλασικό DAC1 με τον οποίο θα συνυπάρχει, έγκειται στο γεγονός ότι το sampling rate αυτής της σύνδεσης θα μπορεί να φτάσει τα 24bit/96kHz εγγενώς, δηλαδή χωρίς την βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου driver το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή.  Αυτό, για τους χρήστες σοβαρών εφαρμογών audio σε υπολογιστή σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον δεν θα απαιτείται downsampling του αρχείου πριν την δρομολόγησή του προς ακρόαση (συμβατικά το USB υποστηρίζει 44.1-48kHz) και δεύτερον αποφεύγονται τα προβλήματα που δημιουργεί ο ίδιος ο driver. Στο σχετικό δελτίο τύπου η Benchmark τονίζει ότι με τον DAC1 USB η διαδικασία είναι "bit transparent" όρος που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμία αλλαγή στα δεδομένα κατά την διαδικασία του streaming. Το USB interface του νέου μετατροπέα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις διακοπές που συχνά κάνουν την εμφάνισή τους κατά το streaming (το USB μεταφέρει τα δεδομένα σε ριπές και δημιουργούνται κενά, όταν ο υπολογιστής, για κάποιο λόγο, δεν προλαβαίνει να διατηρήσει το buffer γεμάτο).
Η χρήση του DAC1 USB θα είναι ιδιαίτερα απλή αφού η απουσία drivers εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις παρά μόνον η σύνδεση της συσκευής σε θύρα USB ενος υπολογιστή που "τρέχει" Windows 2k/XP/Vista ή Mac OS X.
Πέραν της εισόδου USB, οι διαφορές του DAC1 USB από τον "απλό" DAC1 εστιάζονται στους διαφορετικούς ημιαγωγούς εξόδου οι οποίοι στην νέα συσκευή είναι υψηλών ρευμάτων. Οι είσοδοι και οι έξοδοι παραμένουν οι ίδιες όπως και τα διαθέσιμα φινιρίσματα (μαύρο, μαύρο με δυνατότητα τοποθέτησης σε ρακ και ασημί).
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.benchmarkmedia.com/ , http://www.locationhiend.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr